Upgrade Windows 10 gratis

Microsoft wijst Windows 7- en Windows 8.1-gebruikers erop dat de gratis upgrade-periode naar Windows 10 spoedig afloopt. Het devies luidt: stap dus zo snel mogelijk over. Maar heeft dat echt haast?

 
 
 

Op 29 juli 2015 werd Windows 10 voor het eerst uitgerold en de upgrade-actie zou een jaar geldig zijn. Onduidelijk is echter altijd nog steeds of Microsoft na 29 juli 2016 wél geld voor Windows 10 gaat vragen.

Dat Windows 10 als gratis update wordt aangeboden, blijkt immers een meesterzet van het bedrijf. Het besturingssysteem draait al op meer apparaten dan Windows 8.1 ooit haalde, inmiddels meer dan 270 miljoen. Ook in Nederland is Windows 10 populair. Krap 31 procent van de pc's die verbonden is met internet, draait er op.

Hoe lang nog gratis?

Het zou zomaar kunnen dat Microsoft straks bekendmaakt dat je straks voor altijd gratis naar Windows 10 kunt upgrade. Of dat de actie in ieder geval nog een tijdje langer duurt, wat mooi samen zou vallen met de grote Anniversary Update. Maar dat zegt het bedrijf nu natuurlijk nog niet. Want dan zou je misschien nog even wachten met overstappen, en dat wil Microsoft natuurlijk liever niet.